Na razie bez zdjęcia, ale za to z dedykacją dla, Sylwii :) Podane proporcje dotyczą jednej porcji.
Składniki:
- 1/2 jabłka
- 30 g sera pleśniowego Lazur
- 1/4 awokado
- garść sałaty lub świeżego szpinaku
- łyżka orzechów włoskich
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 łyżeczki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
Jabłko i awokado pokroić w półplasterki, ser w mniejsze kawałki. Orzechy włoskie uprazyć na suchej gorącej patelni. Na liściach sałaty i awokado ułożyć pokrojone jabłka, awokado i ser. Z oliwy, miodu, cytryny soli i pieprzu przygotować miodowy sos winegret i polać sałatkę.
Smacznego!
dziękuję!
OdpowiedzUsuńsałatka jest moim numerem 1 !
OdpowiedzUsuńmam też swoją wariację tej sałatki, a mianowicie dodaję kapustę pekińską zamiast sałaty (niestety zimą sałata nie smakuje jak sałata :/ ) Może nie jest tak dobra jak Twoja, ale u mnie i tak wszyscy się nią zajadają! :D
No no, może to i dobre ;) I like it!
OdpowiedzUsuń