niedziela, 9 grudnia 2012

UWAGA PRZEPIS: Zielona sałatka z jabłkiem i awocado

Na razie bez zdjęcia, ale za to z dedykacją dla, Sylwii :) Podane proporcje dotyczą jednej porcji.

Składniki:
  • 1/2 jabłka
  • 30 g sera pleśniowego Lazur
  • 1/4 awokado
  • garść sałaty lub świeżego szpinaku
  • łyżka orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
Jabłko i awokado pokroić w półplasterki, ser w mniejsze kawałki. Orzechy włoskie uprazyć na suchej gorącej patelni. Na liściach sałaty i awokado ułożyć pokrojone jabłka, awokado i ser. Z oliwy, miodu, cytryny soli i pieprzu przygotować miodowy sos winegret i polać sałatkę.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. sałatka jest moim numerem 1 !
    mam też swoją wariację tej sałatki, a mianowicie dodaję kapustę pekińską zamiast sałaty (niestety zimą sałata nie smakuje jak sałata :/ ) Może nie jest tak dobra jak Twoja, ale u mnie i tak wszyscy się nią zajadają! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. No no, może to i dobre ;) I like it!

    OdpowiedzUsuń